Celebrity tequila

Beroemdheden en sterke drank, het is al langer een fenomeen. Maar tegenwoordig lijkt het allemaal om tequila te draaien. Is het een hype train die wordt bemand door FOMO-artiesten? Of zijn ze echt zo gepassioneerd als mezelf? Het begon allemaal… Lees verder »

Welkom op ons YouTube kanaal

Omdat cocktails soms gemakkelijker worden toegelicht in een filmpje zijn we een eigen YouTube-kanaal gestart. Abonneer je op ons kanaal om op de hoogte te blijven! Het idee was ontstaan tijdens de lockdownperiode als gevolg van COVID-19. Hoewel we geen… Lees verder »

Need a Drink?

Need a Drink?

Gedurende enkele jaren workshops en tastings te hosten, kreeg ik al dikwijls de vraag van waar alle producten komen. De producten worden afgenomen bij allerhande leveranciers vanuit heel Europa. Hierdoor was de drempel voor sommigen nogal hoog. Maar sinds kort kan… Lees verder »

Trump & Tonic

Normaal staan deze schamele paragrafen in om u iets bij te leren, of beter nog, iets aan te raden. Vandaag gaan we hier echter u ten stelligste iets afraden. Zoals u allemaal weet voert er momenteel een gekke man in… Lees verder »

Gin & tonic matchen: do’s-and-don’ts

gin & tonic bijhorend

Welke gin hoort bij welke tonic? Zolang jullie gin & tonic blijven drinken en jullie geïnteresseerd blijven in deze zomerse mixer kan ik blijven schrijven over gin & tonic. Ondertussen zijn de meeste drinkers onderwezen m.b.t. de juiste bereiding. Ook… Lees verder »

Waarom smaken cocktails beter in een topbar?

cocktailbar Antwerpen

Zelfs als je als occasioneel hobbybarman gans je collectie goedkope dranken hebt vervangen door premium whisky’s, rums en tequila’s en je telkens al je sappen ter plekke perst, blijf je dikwijls toch met de vraag achter: waarom smaken mijn cocktails niet zoals in… Lees verder »

Suikersiroop: kopen of zelf maken?

Suikersiroop kan je tegenwoordig overal kopen. Maar het is eenvoudig om zelf te maken. De tijdsinvestering is klein, het kostprijsverschil is groot en de houdbaarheid is lang. Als je andere cocktailgeheimen wil achterhalen, dan boek je best een cocktailworkshop. We… Lees verder »

De Daiquiri: Hemingway’s inspiratiebron

daiquiri

De officieuze ambassadeur van de Daiquiri was Ernest Hemingway. Hij maakte op zijn eentje van de Daiquiri een van de bekendste cocktails. Volgens geschriften stond zijn persoonlijk record gevestigd op 16 Daiquiri’s. Meer dan eens omschreef de Nobelprijswinnaar de pracht van deze eenvoud in… Lees verder »

There’s something about rum…

cuba rum havana

De gin hype is nog niet gepasseerd en de tequila en mezcal zijn nog niet helemaal tot bij ons doorgesijpeld of er wordt al gesproken over een nieuwe kaskraker: rum. Rum is de meest verspreide en slechtst gereguleerde spirit van… Lees verder »

Negroni, de koning van het apéritif

Daar zit je dan, in het zonnige Toscane, tussen de glooiende wijnvelden en monumenten van de renaissance, en je hebt dorst. Maar je hebt niet gewoon dorst, je hebt dorst naar het echte Italië, en je wil wel eens iets… Lees verder »