rum-tasting

Rum tasting

Rum is vooral bekend als basis voor verschillende wereldberoemde cocktails. Denk maar aan de Daiquiri, Mojito, Mai Tai of Cuba Libre.

Rum is minder bekend als spirit om te degusteren als een goede whisky of cognac. Nochtans zijn er enorm veel kwalitatieve, gerijpte rums die even goed en doorgaans beter puur gedronken worden dan gebruikt te worden in de bereiding van een cocktail. Dit kan u ondervinden bij het volgen van een rum tasting. Een rum tasting aan huis, op de werkvloer of bij ons op de Meir in Antwerpen centrum? Aan u de keuze. Een rum tasting kan plaatsvinden vanaf 25 euro per persoon.

Bij aanvang van de rumtasting geven we een historische inleiding over rum. Nadien komt de geografische verscheidenheid van rum aan bod en worden de voornaamste rumproducerende regio’s toegelicht. Vervolgens staan we stil bij verscheidene distillatie- en bereidingstechnieken die gebruikt worden om rum te produceren en bekijken we de invloed hiervan op de smaak. Termen als rhum agricole, molasses, demerara of solera kennen na afloop van de rumtasting geen geheimen meer voor u. Nadien kan de rumtasting echt starten en beginnen we met proeven.

Net als bij whisky tasting kan ook bij onze rumtastings het assortiment door u op maat samengesteld worden. Voor groepen die weinig of geen kennis hebben van rum bieden we als instapassortiment een reeks basistypes van rum aan, zodat u een degelijk overzicht krijgt van de uitgebreide wereld van de rums en wordt er afgesloten met een klassieke rumcocktail. Indien u reeds vertrouwd bent met rum wordt het assortiment aangepast. Er zullen dan meer buitenbeentjes en exclusieve rums aan bod komen.

Na afloop van de rumtasting heeft u de mogelijkheid om de geproefde rums aan te kopen.

Cheers!

Zin in een rum tasting?

Contacteer ons voor een vrijblijvende offerte op maat. Wij voorzien zowel rum tastings op locatie als bij ons op de Meir in Antwerpen centrum.

Contacteer ons

Rum tasting blog