Whisky, veruit de meest befaamde sterke drank, wordt over de hele wereld gedronken. Vaak wordt whisky vereenzelvigd met Schotland. Niet geheel onterecht, aangezien dat de meest gedronken whisky is en ook in de supermarktrekken hoofdzakelijk Schotse whisky te vinden is.

De wereld van de whisky’s gaat echter veel verder dan Schotland alleen. Landen als de VS, Ierland, Canada en Japan hebben ook een befaamde reputatie als het op whisky aankomt.

Om deze veelheid aan whiskysoorten te kunnen bevatten is een whisky tasting een ideale activiteit.

Qua formules bieden we een tasting van 8 , 6 en  4 whisky’s aan. Deze duren respectievelijk 2 uur, 1,5 uur en 1 uur.

Een whiskytasting kan doorgaan vanaf 30 euro per persoon en is zowel geschikt voor kleine als grote groepen.

inhoud

Bij aanvang van de whiskytasting wordt een historische inleiding van whisky gegeven. Daarna komt het geografische aanbod van whisky aan bod. Vervolgens staan we stil bij verscheidene distillatie- en bereidingstechnieken die gebruikt worden om whisky te produceren en bekijken we de invloed hiervan op de smaak. Termen als pot still, single malt, Speyside of Islay zullen na afloop van de whiskytasting geen geheimen meer kennen voor u. Nadien kan de whiskytasting echt beginnen en start het proeven.

Het assortiment dat geproefd wordt op de whiskytasting kan op maat worden samengesteld. Voor groepen die nog weinig of niets afweten van whisky bieden we als instappakket een assortiment van whisky’s over de hele wereld aan. Gaande van Schotse en Ierse blended of single malt whisk(e)y’s tot Amerikaanse rye’s en Japanse whisky’s.

Wanneer de groep al kennis heeft van whisky kan u zelf bepalen wat u aan bod wil laten komen tijdens de whiskytasting. U kan bijvoorbeeld opteren om enkel single malts uit de Schotse Highlands te proeven. Of specifieker: enkel whisky’s uit de Speyside-regio van minimaal 18 jaar oud, een volledig assortiment Japanse whisky’s of een assortiment whisky’s uit minder bekende regio’s als India, Zuid-Afrika of zelfs België. Ook combinaties zijn mogelijk. Het pakket is met andere woorden volledig aanpasbaar aan uw wensen.

Na afloop van de whiskytasting heeft u de mogelijkheid om de geproefde flessen aan te kopen. Er wordt ook een menuboekje voorzien waarin al deze flessen nog eens vermeld worden met hun voornaamste gegevens en proefnotities.

Meer weten over whisky?

Stuur ons een bericht en wij bezorgen u snel een vrijblijvende offerte op maat.

Contacteer ons

Of bel ons op +32 470 52 58 59.