perfecte gin tonic serveren

Gin tasting

Gin is hip, zo veel is duidelijk. Overal duiken nieuwe gin(tonic)-creaties op en wordt een gin-tonic naar voren geschoven als aperitief bij uitstek. Om in dit kluwen van gins en tonics wegwijs te raken is een gin tasting een ideale activiteit. Een gin tasting aan huis, op de werkvloer of bij ons op de Meir in hartje Antwerpen? Aan u de keuze. Een gin tasting kan plaatsvinden vanaf 30 euro per persoon. De omvang en samenstelling is aanpasbaar.

Tijdens de gintasting worden er 9 gins geproefd. Een aantal basistypes van gin worden puur geproefd om de smaaknuances zo goed mogelijk te kunnen onderscheiden. Daarnaast worden er ook 3 gins geserveerd met een bijpassende tonic en bijhorende botanicals en wordt de ideale bereidingswijze voor een perfecte gin-tonic toegelicht.

Een handleiding voor het maken van de perfecte gin tonic en het kiezen van de bijhorende tonic en de best passende garneringen en botanicals wordt na de tasting verdeeld onder de deelnemers.

Bij aanvang van de gintasting wordt een historische inleiding van gin gegeven. Daarna komen distillatietechnieken en de verschillende types van gin aan bod. Termen als Distilled gin, London Dry gin, column still en New Western Dry gin zullen na afloop van de gintasting geen geheimen meer kennen voor u.

Na afloop van de gintasting beschikt u over de mogelijkheid om de geproefde gins en tonics aan te kopen, alsook een assortiment typische gin-tonicgarneringen. Ook voorzien we in de mogelijkheid om wat finger food te serveren tijdens de gin tasting. Maar we adviseren ook graag restaurants of cafés aan in Antwerpen. Op die manier kunnen jullie je activiteit combineren met een dagje of avondje uit.

Indien u zelf aan het werk wenst te gaan met het bereiden van gin-tonics en andere gincocktails, kan u opteren voor een ginworkshop. Hierbij komen zowel eeuwenoude cocktails als moderne creaties met moderne technieken aan bod.

Cheers!

Zin in een gin tasting?

Contacteer ons voor een vrijblijvende gin tasting op maat. Op locatie of in onze eigen proefruimte op de Meir in Antwerpen.

IK BEN GINTERESSEERD