Suikersiroop: kopen of zelf maken?

Suikersiroop kan je tegenwoordig overal kopen. Maar het is eenvoudig om zelf te maken. De tijdsinvestering is klein, het kostprijsverschil is groot en de houdbaarheid is lang.

Als je andere cocktailgeheimen wil achterhalen, dan boek je best een cocktailworkshop. We geven jullie alle essentiële basisvaardigheden en een handig receptenboekje mee! Geïnteresseerd?

Contacteer ons

Bereiding

Meer dan suiker, water en een kookpan heb je niet nodig:

  • Meet 2 delen fijne kristalsuiker en 1 deel water apart af in een maatbeker. Het maakt dus niet uit hoe veel of hoe weinig je neemt, zolang je de verhouding maar respecteert.
  • Breng het water aan de kook.
  • Van zodra het kookt, voeg je de suiker toe en haal je de pot onmiddellijk van het vuur.
  • Stevig roeren tot de suiker volledig is opgelost. Je mag geen suikerkorreltjes meer zien in de oplossing.
  • Laat vervolgens afkoelen en het is klaar voor gebruik.

Suikersiroop is onmisbaar achter de bar. Veel cocktails vragen om de toevoeging van zoetigheid door middel van suikersiroop. De kostprijs van een fles suikersiroop is ongeveer 3,50 euro in de winkel tegenwoordig. De kostprijs van een identiek zelfbereide fles suikersiroop is minder dan 0,50 euro. Hieronder ons geheim.

Houdbaarheid

Als je enkele druppels citroensap toevoegt (5 druppels voor 1 liter volstaan) is de siroop – bij koele bewaring – een half jaar houdbaar.

Voilà! Andere kleine bartips worden uit de doeken gedaan tijdens een workshop of tasting bij ons op de Meir in Antwerpen of bij jullie op locatie!

Tijdens de COVID-periode voorzien we ook virtuele workshops vanop afstand.

Meer info vind je hier. 

Cheers!