Trump & Tonic

Normaal staan deze schamele paragrafen in om u iets bij te leren, of beter nog, iets aan te raden. Vandaag gaan we hier echter u ten stelligste iets afraden.

Zoals u allemaal weet voert er momenteel een gekke man in de Verenigde Staten van Amerika campagne om daarginds president te worden en is het meeste van wat hij te vertellen heeft ofwel angstwekkend ofwel lachwekkend, maar meestal gewoon beide. Nu ben ik, als occasioneel pseudojournalist die graag inspeelt op actuele thema’s, in ons extensief archief aan drankgerelateerd nieuws gaan snuffelen en onder ‘Trump, D.’ vond ik volgende mooie uitspraak daterend uit 2006: “Binnen 10 jaar zal Trump and Tonic het meest bestelde drankje in Amerika zijn.” Nu zijn we 10 jaar later en ik kan melden dat Trump and Tonic nog steeds niet het meest bestelde drankje in Amerika is, of ergens anders trouwens, voornamelijk omdat het hoofdingrediënt ervan, ‘Trump Vodka’ – ‘Super Premium’ Vodka in een gouden fles, want hoe moeten mensen anders weten dat het een luxe-product is? – , haast niet meer te verkrijgen is, wat wij proefondervindelijk hebben ontdekt door in 3 verschillende topcocktailbars een ‘T&T’ te bestellen en vooral veel verwarde blikken ervoor terug te krijgen.

DE PROEF OP DE SOM

Gelukkig hebben wij gedaan voor u wat u hopelijk nooit zal hoeven doen. Wij hebben ‘m besteld. We hebben ‘m geproefd. Wij hebben ‘m uitgespuwd. Nu is pure vodka eigenlijk nooit geweldig lekker, dus is het misschien wat voorbarig om het falen van Trump Vodka – Succes Distilled – aan zijn inferieure kwaliteit toe te schrijven. We hebben met veel tegenzin de proef dan maar op de som genomen en de, volgens Donald, beste cocktail ooit gemaakt: de classic Trump ’n Tonic.

Wat ons vooral is bijgebleven is dat het al bij al een oninteressante, middelmatige, bijna ongezien karakterloze vodka was in een grote schreeuwerige fles. Gelukkig hebben de Amerikanen tijdig ingezien dat na het openen van de schreeuwerige fles, Trump eigenlijk toch niet echt iets voor hen was, en is het een stille dood gestorven.