gin & tonic bijhorend

Gin & tonic matchen: do’s-and-don’ts

Welke gin hoort bij welke tonic? Zolang jullie gin & tonic blijven drinken en jullie geïnteresseerd blijven in deze zomerse mixer kan ik blijven schrijven over gin & tonic. Ondertussen zijn de meeste drinkers onderwezen m.b.t. de juiste bereiding. Ook kom ik op proeverijen meer en meer mensen tegen met een indrukwekkende collectie en kennis van merken. Maar aan dit puntje wil ik nog even aandacht schenken. 

Ik ga beginnen met jullie teleur te stellen. Het is geen exacte wetenschap en er bestaat gewoonweg geen juist antwoord.

EN AL DIE APPS DAN?

Enkele apps menen de perfecte match wel te kennen. Het uitgangspunt van veel apps en boeken zit eigenlijk verkeerd: ze menen dat er een perfecte match bestaat. Als er inderdaad een tonic of een gin naadloos zou aansluiten bij een gin of een tonic, vinden jullie het dan niet opvallend dat geen enkele gin een eigen bijhorende tonic heeft uitgebracht? Of omgekeerd? Ook zou het niet interessant zijn om je als tonic of gin aan te sluiten bij 1 bepaald type gin (citrus, zoet, droog, kruidig,…) of tonic. Gin leent zich perfect om flexibel te paren en zeker tonic wordt ontwikkeld om met zo veel mogelijk gins samen te gaan.

BESTAAN ER GEEN GOEDE EN SLECHTE MATCHES?

Dat heb ik niet gezegd. Er bestaan gins en tonics die elkaar naar een hoger niveau tillen, en er bestaan gins en tonics die beter ver van elkaar weg blijven. Maar mijn punt is dat er geen exacte match bestaat en dat er geen formule voor bestaat. Gesofisticeerde apps zoals Ginto kunnen leuke ideeën opleveren, maar probeer vooral zelf te experimenteren en kijk wat past en wat niet.

Dit zijn volgens ons alvast enkele leuke voorbeelden:

Mijn persoonlijke favoriet? Tanqueray No. TEN gin met Fever-Tree Mediterranean tonic en een schijfje verse pompelmoes en een gekneusde jeneverbes als garnering.

Voor nog meer concrete tips kan je steeds bij ons terecht voor een gin workshop of gin tasting. Voor een leuke proefbox met verscheidene gins kan je op onze webshop terecht.

Veel proefplezier deze zomer! Het is mogelijk de laatste zomer waarin je al je gin en tonic bevindingen kan rondbazuinen zonder passé te klinken.

 

Cheers!