ketel one wodka workshop

Start to cocktail: wodka!

In de vorige blogposts hebben we jullie al een boodschappenlijstje bezorgd voor materiaal en de ijsparadox uitgelegd. Nu hebben we nog steeds niet gedronken en wordt het tijd om wat drank in huis te halen. Wanneer jullie een kast hebben gevonden met voldoende ruimte kunnen we eraan beginnen. Gezien het grote gamma aan spirits en likeuren gaan we de kast stap per stap uitbreiden. Spirit 1: wodka! Wodka wordt je kleinste kostenpost. De prijs per fles valt mee en het gamma aan benodigde wodka’s is beperkt. We onderscheiden 3 soorten.

Type wodka’s

Er bestaan de authentieke – dikwijls Oost-Europese – wodka’s. Dit is de real deal. Wyborowa en Stolichnaya zijn 2 brands die je kan kopen voor EUR 15. Ze smaken ruw, zijn authentiek gemaakt en zorgen ervoor dat je het vervloekt na je shotje. Hiermee houden de Russen zichzelf warm in de winter. Type 2 zijn de zijn smooth Westerse wodka’s. Denk hierbij aan Grey Goose, Ketel One en Ciroc. Deze zijn zacht van smaak en dubbel zo duur. Deze flessen worden besteld door posh people in posh places. Soms is het prijsverschil de meerwaarde niet waard, zeker wanneer de wodka in een cocktail belandt. Type 3 zijn de infused wodka’s. Denk hierbij aan het eindeloze gamma van Absolut en Zubrowka (citrus, raspberry, cinnamon,…). Deze kunnen leuk geprijsd zijn en kunnen sommige cocktails de nodige punch bezorgen.

Must have en nice to have wodka’s

Must have: Wyborowa of Stolichnaya. Nice to have: Grey Goose, Ketel One, Belvedere, Zubrowka of enkele infused wodka’s.

Advies nodig voor je bar of restaurant met betrekking tot drank- of cocktailselecties? Miraeus Cocktail Services biedt consulting aan voor zowel startende als bestaande zaken die opzoek zijn naar een upgrade. De hobbyisten kunnen alvast naar de winkel vertrekken of kennismaken met wodka’s door middel van een workshop.

Za zdorov’e! (‘Cheers!’ in het Russisch)