whiskey

One’s favorite cocktail – Don Draper

Hoewel de meeste onder ons hun middelbaaronderwijsdiploma te danken hebben aan Wikipedia, mogen we niet vergeten kritisch te blijven en erkennen dat Jimmy’s online encyclopedie hier en daar iets mankeert. Zo hebben we bijvoorbeeld nog steeds geen info teruggevonden over Miraeus Cocktail Services via Wikipedia. Maar wat ons nog meer opviel is dat we alles te weten komen over historische personages, behalve hun smaakvoorkeuren. De pagina weet ons te vertellen wat de naam was van zijn 3de hond maar nooit wordt er vermelding gemaakt van hun favoriete eten of drank. In deze rubriek trekken we zelf uit op onderzoek en belanden we in de gang van nooit-gelezen-boeken in duistere bibliotheken om jullie prangende vragen te verhelpen.

De spits wordt afgebeten door een fictief personage. Wat past er beter bij een 500 dollar haircut, driedelig maatpak en catchy versierpraatjes dan een Old Fashioned? Zo denkt Don Draper er alleszins over. Het mysterieuze hoofdpersonage uit Mad Men is verzot op zijn Old Fashioned. Meer bepaald vraagt hij steevast achter een Rye Old Fashioned. Hoewel de meeste bars standaard voor de zoete Amerikaanse Bourbon als spirit opteren, is de drogere Rye variant een klassieker op zichzelf. Leg alvast je haar in een strakke zijstreep en trek je pak aan, want een Old Fashioned worden enkel gedronken in stijl.

  • 1 klontje ruwe suiker
  • 5cl Rye whisky (Rittenhouse 100 is onze favoriet)
  • soda
  • Angostura bitters
  • Old Fashion Aromatic bitters
  • Citroen en appelsien zeste

Doordreng het suikerklontje met een mix van de bitters in een Old Fashioned glas. Voeg een lekje soda toe en los het klontje suiker al roerend op in de bitter en soda mix. Voeg de Rye toe, voldoende ice cubes, en stir tot je de gewenste verwatering en temperatuur hebt bereikt. Afwerken met appelsien en citroenzeste. Opdrinken met een moral sence of superiority.

Wil je liever dat wij het even voordoen? Boek dan een cocktail workshop bij Miraeus Cocktails en vraag naar je specifieke voorkeuren. Je haircut moet je wel zelf regelen.

Cheers!