house of cards whisky

Mister Francis Underwood’s favorite drink

Nu heet deze rubriek ‘One’s favorite cocktail’. Maar wat als er nu een bekend personage zijn drank het liefst puur drinkt? Hoewel onderstaande zijn ego wel graag gestreeld had gezien door een eigen rubriek toegekend te krijgen van Miraeus Cocktail Services, gaan we de titel toch niet aanpassen voor hem.

Wie is er naast Barack Obama de bekendste – spoiler alert –president van de Verenigde Staten? Inderdaad: Mister Francis Underwood, of simpelweg Frank voor de vrienden. Iemand die de hoogste ambt ter wereld bekleedt en zijn kantooruren in de Oval Office doorbrengt, moet een hoogst exclusieve smaakvoorkeur hebben denk je? Wel, een man als Frank Underwood is fier op zijn eenvoudige afkomst: geen franjes, geen overbodigheden, geen show, rechttoe rechtaan, en liefst van al: door en door Amerikaans. Zo komen we al snel bij Bourbon terecht. Frank maak je niet blij met een White Russian – tenzij deze ijskoud voor het Internationaal Strafhof geserveerd wordt – of een Cuba Libre, geef hem maar een eerlijke Bourbon. Recht uit de fles of zonder ijs uit het glas.

In de voorbij seizoenen zagen we hem al een fles Maker’s Mark en Blanton’s soldaat maken. Twee flessen die wij ook sterk kunnen aanbevelen: typische Bourbon’s met een interessant prijskaartje. Voor 30 euro kan je je al een avondje Frank Underwood wanen. 

Wil jij ook op zoek gaan naar de whisk(e)y die het best bij jouw persoonlijkheid en overtuigingen past? Dan kan je bij Miraeus Cocktails een tasting boeken waarbij je wordt ingeleid in de wereld van whisk(e)y’s. We garanderen je 2 uur lippensmakkend genot en wijsheid. 

Cheers!