bier cocktail vedett

Biercocktails?

Bier en cocktails lijken voor iedereen substituutproducten. Ofwel kies je voor een pint van eigen bodem, ofwel ga je voor een exotische of klassieke cocktail. Een avond die begint met classy cocktail sippen en eindigt met bier zwelgen toont aan dat de producten ook mooi complementair kunnen zijn.

Maar bier in je cocktail is daar waarschijnlijk perongeluk of door toedoen van een flauwe grapjas beland. Niet? Think again! Meer en meer zien we bier opdagen als volwaardig ingredient in hedendaagse cocktails. De frisheid en hopsmaak kan voor complexiteit en een nieuwe smaaklaag zorgen in je cocktail. Ook zorgt het koolzuur voor een frissere textuur. Maar opgelet: de diversiteit in bier is zo enorm dat de term ‘bier’ niet naar believen ingevuld kan worden. Een stevige stout, een bitte Hoegaarden, een zoete kriek of een hopperige IPA hebben elk zo’n uitgesproken karakteristieken dat ze een per een de perfecte partner moeten vinden in de wereld van spirits.

Onderstaand recept combineert de hopperige IPA met een kurkdroge Tanqueray gin. Het zoet-zure wordt verkregen uit de ananas en kruidige Falernum siroop. Als je nog eens ‘bubbles’ wilt op je feestje kan je dit soort drankje overwegen. En als je weinig zin hebt in de bereiding zou ik gewoon overwegen om Miraeus Cocktail Services te boeken voor een workshop! De cocktail heeft trouwens (nog) geen naam, dus verzin er maar iets leuk bij.

  • 5cl Tanqueray gin
  • 2cl Velvet Falernum
  • 2cl ananassap (vers indien voor handen)
  • 1cl citroensap
  • 4cl Vedett IPA

Doe alles in de shaker behalve het IPA bier. Kort en stevig shaken. Strain de inhoud over een hoog glas gevuld me crushed ice. De cocktail wordt afgetopt met Vedett IPA en kan gegarneerd worden met een munttakje en stukje ananas.

Cheers!